Meny Stäng

Idag hade jag en skräckfylld upplevelse på min uteplats. Händelseförloppet är fortfarande en aning oklart (nämnde jag att det var en skräckfylld upplevelse?), men när jag försöker att tänka tillbaka tror jag att det var ungefär följande som inträffade.

Jag hade just kommit hem från jobbet. Jag tog av mig min skjorta och bytte om till något mer bekvämt, varpå jag sedan begav mig bort mot uteplatsen för att – på sedvanligt vis – kontrollera om mina bonsaier behövde vattnas. Jag öppnade dörren som leder till uteplatsen, tog ett kliv ut och skulle just till att kasta ett första öga bort mot bonsaierna. I detta ögonblick var det däremot någonting annat som fångade min blick – någonting oväntat och som inte alls hörde hemma. Mitt på uteplatsen låg det nämligen en vit Post-It-lapp, som jag tämligen förvirrat böjde mig ner och plockade upp. På Post-It-lappen stod det två ord: ’Hej Colin’.

Jag lyfte genast min blick och tittade mig omkring för att se om någon annan människa var i närheten, men jag kunde inte skymta någon. Jag vände mig om, tog ett kliv tillbaka in i lägenheten och låste dörren till uteplatsen. ’”Vad betyder ’Hej Colin'”, frågade jag mig själv och tittade åter ner på Post-It-lappen. Mina händer skakade och jag kände att det var någonting som verkligen inte stod rätt till här. Vem hade skrivit meddelandet? Varför låg Post-It-lappen på min uteplats? Och vem i bövelen var Colin?

Det är någonstans bland dessa frågor som jag fortfarande befinner mig just nu. Jag har lyckats ta mig själv samman en aning, men däremot har jag inte funnit några svar.

Vid en närmare inspektion av Post-It-lappen har jag noterat att det förutom ”Hej Colin”-meddelandet även finns ett förtryckt företagsnamn, samt att detta företag tydligen är något sorts åkeri i Malmö. Den informationen gjorde mig inte ett dugg klokare och jag har inte kunnat hitta några andra ledtrådar. Jag kan inte heller föreställa mig någon rimlig anledning till varför man skulle vilja skriva en Post-It-lapp med informationen ”Hälsning” + ”Namn”. När skulle det vara användbart?

Angående namnet Colin har jag inte heller någon vettig teori. Ingen av mina grannar heter Colin – tro mig, jag trippelkollade – och jag kan inte heller minnas att jag någonsin har använt det namnet. ”Culian” var ett av mina alias i min ungdom när jag spelade rollspel, men det låter väldigt långsökt. Lustigt nog hade jag Liftarens Guide till Galaxen liggandes på mitt vardagsrumsbord idag och där finns som bekant en karaktär vid namn Colin. Kan det vara så att författaren av Post-It-lappen såg boken genom fönstret och beslöt sig för att skriva en hälsning? Det känns helt absurt.

Så… Jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

Jag är inne på mitt andra glas vin nu och jag hoppas att det ska hjälpa mig att ta mig igenom natten. Det brukar ofta vara svårt för mig att somna när jag har så här mycket att tänka på. Kommer det att finnas ett nytt meddelande när jag vaknar? Ska jag ringa polisen i sådant fall? Borde jag skriva en Post-It-lapp med ett svarsmeddelande och lägga den på min uteplats? Någonting i stil med ”Jag heter inte Colin” känns lämpligt, eller möjligtvis ”Snälla, döda mig inte”.

Snyft. Ibland är det jobbigt att bo ensam.

/Tommy Sellberg

PS. ”John Lice”, ”Join Lech”, ”och linje”, ”Jon Chile”… Nej, jag ger upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *