Meny Stäng

Människor är bra

I den här serien av essäer beskrivs diverse vardagliga iakttagelser och händelser som visar på att människor är – på det stora hela – mycket bra varelser. Det här är behövligt, eftersom den motsatta tanken får oproportionerligt stort utrymme i andra sammanhang.

Titel: Datorerna på jobbet

Publicerad: 2017-07-27

Beskrivning: Om arbetsplatser med mängder av obevakade datorer, att ingen av medarbetarna stjäl dessa och att människan kanske inte är så cynisk och egoistisk som den ofta porträtteras.

[Läs texten här!]

Titel: Köpare och säljare på Tradera

Publicerad: 2017-07-24

Beskrivning: Om erfarenheter av försäljningssidan Tradera, att aldrig har gått miste om en betalning och att detta är ett ypperligt tecken på mänsklighetens förträfflighet.

[Läs texten här!]

Titel: Taxiresan efter terrordådet

Publicerad: 2017-04-19

Beskrivning: Om en taxiresa kort efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm fredagen 7 april 2017 och det fina agerande som taxichauffören visade upp.

[Läs texten här!]

Titel: Den tappade vanten

Publicerad: 2017-02-01

Beskrivning: Om en tappad vante vid tågstationen, en annan människas hjälpsamhet och att vänlighet är mer en regel än ett undantag.

[Läs texten här!]

Titel: Skolhyllan på Friskis och Svettis

Publicerad: 2017-01-15

Beskrivning: Om den skohylla som finns på Friskis och Svettis, att den används frekvent och att besökarna inte oroar sig för att skorna kan bli stulna.

[Läs texten här!]

Titel:  Damen vid parkeringsautomaten

Publicerad: 2017-01-07

Beskrivning: Om mötet med en dam som hade problem med en parkeringsautomat och varför det här visar att människor är mycket bra varelser.

[Läs texten här!]