Meny Stäng

Kära söta du,

Vad håller du på med? Jag trodde att du ville bli författare? Skriva texter, känna dig kreativ, skapa någonting eget och nytt?

Ja, säger du? Det vill du fortfarande? Okej, men visa det då! Att helt upphöra med att skriva texter under ett drygt kvartal är inte rätt väg att gå.

Nej, nej, nej. Det har du inte alls gjort. Att filosofera och skriva upp idéer på post-it-lappar är inte samma sak som att skriva texter. Sorry to break the news, men du har inte skrivit en enda text på över fyra månader. Så gör man inte om man vill bli författare.

Ja, jag är besviken. Jag trodde att vi redan hade lärt oss det här. Att vi hade lärt oss många saker. Viktiga saker. Saker som gjorde att vi skulle komma framåt. Tydligen inte.

Hade vi inte sagt att du skulle läsa svenska författare för att få språklig inspiration? Och att det är viktigt för dig att skriva regelbundet? Och att du skulle satsa på att göra klart kortare texter för att få momentum och skrivarglädje?

Din roman? Vad är det med den?

Okej, jag förstår. Du ville börja skriva på någonting större. Du ville ta nästa steg. Och det är fine. Men det är dags att öppna ögonen. Det fungerade inte. Istället för att ersätta engelsk litteratur med svensk har du helt slutat att läsa. Istället för att skriva regelbundet har du maniskt tittat på House of Cards. Istället för momentum har du helt stannat upp.

Jag vet. Du vill göra många saker.

Nej, allt är inte skräp. Jag vet det. Det är helt okej att ta promenader i skogen. Eller att göra dina egna bonsai-krukor i cement. Eller att köra fler träningspass på gymmet. Men poängen är att du måste prioritera. Du kan inte göra allt. Och jag trodde att vi hade kommit överens om att du skulle prioritera skrivandet. Och att det gjorde dig glad.

Men dåså? Varför ägnar du inte mer tid åt att skriva?

Förlåt, jag hörde inte?

Jag är ledsen, men jag kan inte höra dig.

Hallå? Kan du vara snäll och svara?

Vakna!

/Tommy Sellberg

PS. Och det här med blogginlägg. Alla skriver bloggar. Vad de tycker, tänker, känner. Det är inte unikt. Vill du inte vara unik?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *