Meny Stäng

För bara någon vecka sedan fick jag glädjande nyheter; jag blev erbjuden ett nytt jobb! Högre lön, ny titel, stimulerande arbetsuppgifter – plus att jag får komma hem till Stockholm igen. Självfallet tackade jag ja till tjänsten och mitt nya äventyr kommer att inledas redan 1 mars. Jag menar, hur kan man låta bli?

Sedan allt blev klart har jag däremot funderat en hel del över hur det egentligen kommer sig att det blev såhär. Varför ska jag börja på ett nytt jobb om en månad, och varför ska jag flytta till en ny stad? Missförstå mig inte, jag är evinnerligt glad över den situation som jag befinner mig i, men någonstans känns det bara så enormt stort och slumpartat. Här står jag – på randen till att lämna mina kollegor, mina arbetsuppgifter, min lägenhet, min stad och mina vänner – och jag har mycket svårt att förklara varför den här enorma förändringen över huvud taget sker i mitt liv. Detta känns högst märkligt.

Visst, någonstans har den annalkande omställningen förstås sin grund i att jag valde att söka en ny tjänst – så mycket är klart. Men gjorde jag det här valet på grund av någonting särskilt? Blev jag inspirerad av att min bästa vän håller på att söka en massa spännande arbeten? Var det en revolt mot att min nuvarande arbetsgivare ställde in leveransen av fruktkorgar under julhelgerna? Eller var det den där mindre lyckade dejten i början av december, som kanske fick mig att vilja prova på någonting nytt och annorlunda? Jag vet faktiskt inte. Däremot trivs jag mycket bra i min nuvarande arbetssituation, så rimligtvis valde jag inte att söka det nya jobbet på grund av allmänt missnöje – det måste ha varit någonting annat.

Och absolut, utöver mitt beslut att skicka in en jobbansökan beror min stundande livsförvandling naturligtvis även på att jag faktiskt blev erbjuden den nya tjänsten, annars hade det inte hänt särskilt mycket. Men återigen frågar jag mig själv om det här beror på någonting särskilt? Blev jag utvald som kandidat på grund av den där handskakningen under intervju #1? Stadigt, lagom hårt, ögonkontakt – ja, där gjorde jag bra ifrån mig. Eller var det min strategi att upprepade gånger inkludera ordet ”expert”, i fetstil, i mitt personliga brev som övertygade chefen? Kanske var det min nyinköpta skjorta som trollband de medarbetare som jag träffade under intervju #2? Det finns nog flera förklaringar. Intressant i sammanhanget är att jag i efterhand har fått veta att jag inte var den på papperet mest meriterade personen som sökte tjänsten, vilket antyder att min nominering snarare grundade sig i någonting mer flyktigt och vagt.

Slutligen är det självfallet också så att min förestående omvälvning i livet inte bara kommer sig av att jag valde att söka en ny tjänst eller att jag sedermera blev erbjuden den aktuella tjänsten, utan en förutsättning var också att jag valde att acceptera erbjudandet. Men var det verkligen ett så självklart beslut som jag antydde här ovan? Jag trivs nämligen fin-fint med min nuvarande levnadssituation och därför kan det tyckas en aning konstigt att jag skulle vilja riva upp livet så fullständigt. Är det äventyret jag är ute efter? Pengarna? Eller tycker jag bara om när det händer stora saker? Kanske beror det på att jag strax innan jobberbjudandet levererades hade gått över till att äta grynblandningsgröt till frukost, istället för den sedvanliga havregrynsgröten som jag har ätit i tio år. Förstå, grynblandning! Med den får man i sig fyra olika sädesslag istället för bara ett. Inte undra på att hjärnan går helt bananas – ”Jag hörde det där!” – och ger sig ut på alla möjliga typer av äventyr.

Så, vad är då poängen med alla dessa frågor och funderingar? Njo, poängen är att det antagligen inte finns någon rationell förklaring till varför jag nu står inför en stor förändring i livet – det blev nog bara så helt enkelt. Mitt nya jobb är inte en stor livsdröm som går i uppfyllelse. Att flytta hem till Stockholm är inte ett självändamål som jag alltid har tänkt att göra. Lägenheten jag kommer att flytta till är sannolikt inte mitt drömhem. Jag kommer inte nödvändigtvis att vara en lyckligare människa av att byta arbete och stad. Nej, det blev bara såhär.

Däremot kommer jag oundvikligen att växa som person i och med den här förändringen. Jag kommer att få vara med om en ny upplevelse. Och känna mig modig för att jag vågar ge mig ut i någonting okänt. Med lite tur kommer jag även att få bära visitkort i plånboken framöver; bara det är värt att riskera mycket för!

Och viktigast av allt: det finns absolut ingenting som talar för att mitt nya jobb, min nya stad och min framtida livssituation kommer att vara sämre än vad jag har idag. Givet sådana förutsättning kan äventyret väl inte bli annat än lyckat?

/Tommy Sellberg

PS. Ja, min nuvarande arbetsgivare ställde in leveranserna av fruktkorgar fram till 16 januari. 9 januari hade jag förstått, men en vecka ytterligare? Inte okej!

46 Comments

 1. Anna Itzel

  Grattis Tommy, va kul att du fick jobbet! Jag hoppas att du trivs MEN också att du absolut inte slutar skriva. Läser ponören ibland och jag tycker inte att du ska ge upp din passion för skrivandet.

 2. Allen Panchal

  I have been browsing on-line greater than 3 hours lately,
  but I never found any fascinating article like yours.
  It is beautiful value sufficient for me. In my opinion, if all website owners and bloggers
  made just right content as you probably did, the internet might be a lot more useful than ever before.

 3. Timothy Rice

  My spouse and I absolutely love your blog and find most of your post’s to be exactly
  I’m looking for. Would you offer guest writers to write content in your case?
  I wouldn’t mind writing a post or elaborating on a lot of the subjects
  you write concerning here. Again, awesome blog!

 4. Priscilla Fabrizi

  It is the best time to make a few plans for the longer term and it is time to
  be happy. I have learn this publish and if I may I want to recommend you
  few fascinating things or advice. Perhaps you could write next articles relating
  to this article. I want to learn even more issues approximately it!

 5. Franklin Cotter

  I absolutely love your blog.. Excellent colors & theme.
  Did you make this amazing site yourself? Please reply
  back as I’m planning to create my own site and want to know where you
  got this from or just what the theme is named.
  Many thanks!

 6. Missy Cicinelli

  Hello! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to check it out.

  I’m definitely loving the information. I’m bookmarking
  and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and superb style and design.

 7. Marina Gustavsen

  It is appropriate time to make a few plans for the longer term and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I may I desire to
  suggest you some attention-grabbing things or suggestions.

  Perhaps you can write next articles relating to this article.
  I wish to read more issues about it!

 8. Regina Esterline

  I have been surfing online greater than three hours nowadays, but I by no means discovered any fascinating
  article like yours. It’s pretty price sufficient for me.
  In my opinion, if all webmasters and bloggers made just right content material as you probably did, the internet will probably be a lot more useful
  than ever before.

 9. Eric Nunez

  I will right away seize your rss feed as I can not find your e-mail subscription link or newsletter service.
  Do you’ve any? Kindly let me recognise so that I could subscribe.
  Thanks.

 10. Stephen Oates

  It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time
  to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some
  interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this
  article. I want to read more things about it!

 11. Michael Ralston

  Greetings from Colorado! I’m bored to tears at work
  so I decided to browse your website on my iphone during
  lunch break. I enjoy the information you present here and can’t
  wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my mobile ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, excellent site!

 12. Joseph Olea

  Hey there would you mind sharing which blog platform you’re working with?
  I’m going to start my own blog soon but I’m having
  a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 13. Crystal Martinez

  I have been browsing on-line more than 3 hours these days, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours.

  It’s beautiful price enough for me. In my opinion,
  if all website owners and bloggers made excellent content material
  as you probably did, the net will likely be much more helpful than ever before.

 14. James Astudillo

  Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉
  I will revisit yet again since I book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you
  be rich and continue to guide other people.

 15. Nicole Hoyer

  I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article
  like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all web
  owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 16. Amanda Beck

  Hello very nice web site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds
  also? I’m satisfied to search out a lot of helpful information here
  in the put up, we’d like work out more techniques on this regard,
  thank you for sharing. . . . . .

 17. Elizabeth Frost

  I was curious if you ever considered changing the page layout
  of your site? Its very well written; I love
  what youve got to say. But maybe you could a little
  more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or two images.
  Maybe you could space it out better?

 18. Eva Ward

  I have been surfing online greater than 3 hours these days,
  but I never discovered any fascinating article like yours.

  It’s beautiful value sufficient for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made just right content as you probably did, the net might be a lot more useful than ever
  before.

 19. Sandra Tuck

  I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any
  interesting article like yours. It’s pretty
  worth enough for me. In my opinion, if all web owners and
  bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

 20. Rolanda Lago

  It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this submit and if I could I wish to recommend you few attention-grabbing issues or advice.

  Perhaps you could write next articles relating to this article.
  I want to read more things approximately it!

 21. James Perkins

  Hiya very cool website!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds additionally…I’m happy to search out so many helpful info right here within the submit, we want develop extra techniques on this regard, thank you for sharing.

 22. Michael Gowin

  First of all I would like to say terrific blog! I had a
  quick question in which I’d like to ask if you don’t mind.
  I was interested to find out how you center yourself and clear your mind before writing.
  I’ve had a hard time clearing my thoughts in getting my thoughts out.
  I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost
  simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions
  or tips? Thanks!

 23. Kenisha Holmes

  Thank you for another informative web site. Where else may just I get that type of information written in such an ideal means?

  I’ve a undertaking that I am just now operating on, and I’ve been at the look out for such info.

 24. Kirk Wilt

  Howdy! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to give
  it a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Superb blog and terrific design.

 25. Louis Ketcher

  I have been surfing on-line greater than three hours today,
  yet I by no means found any interesting article like yours.
  It is lovely worth enough for me. Personally, if all
  web owners and bloggers made excellent content material as
  you probably did, the net will probably be a lot more useful than ever
  before.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *