Meny Stäng

Fristående noveller

Titel: Tidsresenärens oaktsamma fråga

Publicerad: 2018-08-04

Beskrivning: Peter lever ett fantastiskt liv. Han har en underbar partner, en framgångsrik karriär, ett rikt socialt nätverk – ja, allt det som han någonsin hade kunnat önska sig. Men är allt som det verkar vara? En dag råkar Peter ut för något som inte bara ställer hans egen tillvaro på sin spets, utan som också gör att hela mänsklighetens existens måste ifrågasättas. Allt börjar med en främmande man i tunnelbanan…

I Tidsresenärens oaktsamma fråga får vi följa en man som får sin helt vanliga dag i tunnelbanan förvandlad till ett sinneslöst äventyr bortom tid och rum. Spännande, rolig, livfull!

[Läs novellen här!]

Titel: Den skenbart lediga platsen

Publicerad: 2017-12-02

Beskrivning: En person sitter på ett tåg som snart ska avgå stationen. Personen är på väg hem från jobbet och försöker att läsa en bok, men hen finner sig själv bli störd av det som sker på raden framför. Varför stannar det så många tågresenärer där? Vad har hänt med den kvinna som sitter på raden? Och hur förhåller det sig egentligen med den lediga platsen?

Den skenbart lediga platsen beskriver en surrealistisk resa som inleds i en vanlig tågvagn, men som snart utvecklar sig till ett ökenäventyr där gränsen mellan verklighet och fantasi upphör att gälla. Lättsam och medryckande läsning med allvarliga undertoner.

[Läs novellen här!]

Titel: Tickande mot framtiden

Publicerad: 2017-07-28

Beskrivning: Det är ett stort möte inplanerat på Valdars jobb. Valdar är en aning nyfiken på vad som kommer att sägas under mötet, men han känner sig inte manad att ta sig den tid som krävs för att gå dit. Därför beslutar han sig för att titta på mötet i förväg istället, in i framtiden. Det här är inget konstigt – folk tittar på framtiden hela tiden – men den här gången ser Valdar någonting som han inte alls var beredd på skulle kunna ske…

Novellen är en spännande och laddad berättelse om en man som kämpar för att förstå sin egen framtid. Världen som målas upp innehåller en egen typ av tidsresande som ger många intressanta konsekvenser och som engagerar fantasin.

[Läs novellen här!]

Titel: Den enigmatiska prillan

Publicerad: 2016-10-16

Beskrivning: Surrealistisk humor når en ny nivå i denna fängslande novell av Tommy Sellberg. Berättelsen är uppbyggd kring händelserna i en skoltoalett där en jag-berättare – i sällskap med dennes Hjärna – råkar ut för något av ett mysterium. Snart måste de arbeta tillsammans för att ta sig ur en knipa som inte bara riskerar att förstöra planeten, utan även förudmjuka dem bortom all tänkbar räddning.

Den enigmatiska prillan leker med samspelet mellan två färgstarka karaktärer som har lätt till överdrifter och som väljer att se verkligheten på sitt eget vis. Resultatet är en stilren novell av ren underhållning.

[Läs novellen här!]

Titel: Mysteriet med de hjärtformade lapparna 

Publicerad: 2016-09-12

Beskrivning: En äldre man återberättar sina upplevelser från en episod i högstadiet då hans värld plötsligt vändes upp och ner. Hans berättelse kretsar kring ett hjärta. Eller nej, kanske var det en tjej inblandad också? Och något typ av skåp? Mannen minns inte så noga, men snart utvecklas hans berättelse ändå till ett spännande kärleksäventyr med många oväntade vändningar.

Novellen handlar om hur en ung tonåring väljer att hantera en situation där han börjar få kärleksbrev från en okänd beundrare. Garanterad bladvändare!

[Läs novellen här!]

Titel: Svenska tomater 

Publicerad: 2016-08-26

Beskrivning: En helt vardaglig situation spårar fullständigt ur i denna absurda novell av Tommy Sellberg. Vi får följa ett besök vid kassan i en matvarubutik där allt har rullat på som vanligt – standard-hej, varor upp på bandet, fixande med kontokort – men allt tar en plötslig vändning när kassörskan ställer en tillsynes oskyldig fråga om tomater. Är det verkligen svenska tomater? Varför beter sig kassörskan så märkligt? Vad är det egentligen som försiggår i matvarubutiken?

Svenska tomater är en humoristisk novell där vi får följa vad som händer i huvudet på en kund i en matvarubutik. Berättelsen fångar läsaren i en surrealistisk händelse där det är omöjligt att ana hur det hela kommer att sluta.

[Läs novellen här!]